perjantai 14. heinäkuuta 2017

Lomafiiliksiä

Aika harvoin pyörälenkillä ilahtuu siitä, että loka-auto ajaa ohi. Tänään kävi niin, kun ajelin jo takaisin Lahnajärven suuntaan. Meillä on nimittäin mökillä lokasäiliö melkein täynnä, ja kerran on loka-autokin pyörähtänyt pihassa, mutta ei kuitenkaan uskaltanut ajaa vanhaa tienpohjaa niin pitkälle, että olisi saanut vietyä mustat vedet mennessään. Mökkimme on rinteessä, ja lokasäiliön viereen pääsee vain jo käytöstä poistettua tienpätkää pitkin. Ilmeisesti tie oli sateiden jäljiltä liian pehmeä painavalle autolle edellisellä kerralla.

Vaan turha oli toive siinä pyöräillessä, ei ollut loka-auto täällä meillä käynyt. Nyt siis edelleenkin odotellaan tyhjentäjää.

Treenailun lisäksi meillä on Peten kanssa lomaohjelmassa remontointia kotona. Tyttären vanhasta huoneesta tulee vaatehuone ja pojan huoneesta pyörähuone. Toisesta ollaan jo saatu tapetit poistettua, ja eilen kävimme Turussa hakemassa seiniin kalkkimaalit. Ensi viikolla olisi toiveissa saada poistettua loputkin tapetit ja päästä maalaamaan. Remontti ulottuu myös makuu- ja takkahuoneeseen, mutta kun itse tekee, saa kaiken kivasti aikataulutettua niin, ettei koko kämppä ole remontin kourissa. Niin ainakin toivon.

Olen myynyt ja antanut pois paljon tavaraa, ja se on tuntunut tosi mukavalta. Myös isosta osasta kirjoista on tarkoitus luopua tässä yhteydessä. Triathlon-aiheisen kirjapaketin sainkin jo myytyä Facebookin Triathlonfoorumilla alta aikayksikön. Juokukirjoillekin löytyi ottaja. Lasten- ja nuortenkirjoja olen lahjoittanut SOS-Lapsikylään. Luen itse suurimman osan kirjoista nykyään Kindlellä. Siinä on taustavalo (ei sininen kuten tableteissa ym.), joten sitä on helppo lukea myös illalla sängyssä, eikä se vaikeuta unen saantia. Nyt kesälomalla on kesken yksi perinteinenkin kirja, Jhumpa Lahirin Kaima, joka ensimmäisten sivujen jälkeen vaikuttaa todella mielenkiintoiselta.

Olisin halunnut mennä Pori Jazzeille kuuntelemaan Chaka Khania livenä, mutta kun viikonloppuna on ohjelmassa yhteensä kahdeksan tuntia pyöräilyä ja juoksua, luovuin suunnitelmasta. Emme olisi ehtineet millään tehdä kaikkea, ja tällä kertaa päädyimme preferoimaan treenejä.

Kauden pääkisaan, Hampurin Ironmaniin, on enää reilut neljä viikkoa. Löysin Instasta hampurilaisen Ramonan (@ramona_in_hamburg), joka kertoi eilen, että veden lämpötila on 18,8, astetta ja märkäpukukielto siten aika epätodennäköinen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti