lauantai 30. kesäkuuta 2012

Pyörähaaveita

Ostin nykyisen maantiepyöräni kaksi vuotta sitten juuri ennen Kiskon kisaa. Tavoitteena oli hankkia hyvä pyörä ja selvittää, innostuisinko pyöräilystä ja triahthlonista ihan oikeasti. Nyt 4000 kilometriä myöhemmin pyörä tuntuu edelleen tosi hyvältä, ja onhan sillä tullut ajeltua. Maantiepyöräily on tuntunut alusta asti tosi hienolta, tänäänkin oli taas ihan mahtavaa ajella Bodominjärven ympäri kisavauhtisia vetoja.

Pikkuhiljaa on mieleen kuitenkin hiipinyt ajatus ajokaluston päivittämisestä. Ensin ajattelin hankkia nykypyörään lisätangot ja ehkä uuden satulattolpan. Niillä saisin varmasti ajoasentoa vähän virtaviivaisemmaksi, mutta ehkä sittenkin ostaisin mieluummin kokonaan uuden pyörän. Maantiepyörän pitäisin tietenkin edelleen porukkalenkkejä ja ehkä myös työmatkoja varten.

Sattumalta pyörähaaveet ja ensi vuoden kisasuunnitelmat tulivat puheeksi yhden seurakaverin kanssa parkkipaikalla viime Rykäsyn jälkeen. Meillä molemmilla on ihan sama tilanne: nykyinen pyörä pari vuotta vanha Cannondale Caad 9 ja ensi vuonna tavoitteena puolimatka mielellään uudella Cannondale Slicella. Olemme nyt luvanneet pitää toisemme ajan tasalla pyöräasian etenemisestä.

Nyt mielessä pyörii vain monia kysymyksiä: Saisikohan pyöriä jostain vähän halvemmalla, jos niitä ostaisi kaksi kerralla? Kannattaisiko pyörä ostaa Amerikasta? Paljonkohan siitä pitäisi maahantuodessa maksaa tullia ja/tai alvia? Varasin just meille lennot jouluksi Salt Lake Cityyn ja New Yorkiin, ja tuolla matkalla saisin varmasti yhden pyöränkin hankittua.

4 kommenttia:

 1. Kyllähän tullia tulee jos rehellinen haluat olla, mutta ite toisin pyörän ihan pokerina laatikossa takaisin tullessa. Pari lenkkiä heität vaan Salt Lake Cityssä niin ei ole kumitkaan enää tuoreen näköiset. Sullahan on hyvä tilanne kun voit tsekkailla nettitarjouksia ja tilata sit vaan pyörän siskosi osoitteeseen. Esim Nytrolla on ollut varsin hyviä diilejä Slicestä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti vinkistä, Nytro on ihan uusi tuttavuus. Täytyy tutustua!

   Poista
 2. Alla Salt lake Cityn Cannondalen pyorakaupan osoite:
  http://contenderbicycles.com/

  Ko. kauppa on kuulemma valittu muutama vuosi sitten Ameriikan parhaaksi pyorakaupaksi. :)

  Tsemppia kesan koitoksiin!!

  Jussi K

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Jussi! Kiitos pyöräkaupan linkistä, vaikuttaa tosi mielenkiintoiselta paikalta. Käyn varmaan paikan päällä ihmettelemässä Amerikan meininkiä!

   Kiitos tsempeistä!

   Poista