lauantai 21. maaliskuuta 2009

Ihana aamu ja toinen juoksutesti

Heräsin tänään seitsemältä, kun aurinko oli nousemassa. Oli ihan mahtava aamu! Nostin eilen hankkimani pikkunarsissit ulos parvekkeelle. Kyllä tuntuu jo vahvasti keväälle ja kohta voi illallakin juosta valoisaan aikaan!

Tänään olisi kyllä tehnyt mieli lähteä ulos juoksemaan, mutta meillä oli aamupäiväksi varattu juoksutestit Esport Arenalle. Sinne siis!

Samalla kaavalla testattiin kuin marraskuussa; 3 kierrosta samalla sykkeellä (146-154-165-175 ja täysiä), kierrosten jälkeen maitohappotesti. Testi ei tuntunut tällä kertaa ihan niin pahalta kuin marraskuussa. Jotenkin en kuitenkaan saanut itsestäni kaikkea irti niillä kahdella viimeisellä kierroksella, joilla piti juosta täysiä. Kaikki muut paitsi maksimisyke sujuivat kuitenkin mukavasti, juoksin kovempaa ja alhaisemmalla maitohappotasolla kuin ekalla testikerralla. Maksimisykkeeni tänään oli 180, alhaisempi kuin viimeksi.

Pk- ja vk-syketasoni noussut muutamalla lyönnillä. Aerobinen raja on nyt 157 ja anaerobinen 170. Aerobisella sykkeellä juoksuvauhtini oli tänään 6,40 min/km eli yli puoli minuuttia nopeampaa kuin marraskuussa. Se enteilee puolimaratonilla 2.10 aikaa, jonka olen ottanut tavoitteeksenikin. Puolimaratonin voin juosta sykkeellä 160-165. Enskan taulukon mukaan maratonin pitäisi onnistua suunnilleen aikaan 4.40. Maratonille en kuitenkaan aseta mitään aikatavoitetta, ainoa tavoite on juosta hyvävoimaisena maaliin. Maraton pitää juosta aerobisella syketasolla, eli minulla 150-157.

Uuteen harjoitusohjelmaani tulee nyt neljä treeniä viikossa; kaksi pk-lenkkiä 7-9 km (syke 140-155), joista toisen voi korvata tekniikkatreenillä, pitkä 12-15-18 km (140-155, max 160) ja vr+reipas 20-30 min+vr (155-165, max 170). Joka kolmas viikko jätetätään pois pitkä lenkki ja vaihtitreeni. Meinaan lyödä lenkit kalenteriin HCR:ään saakka ihan lähipäivinä, jotta muistan pitää sen kevyemmän viikon.
Posted by Picasa

2 kommenttia:

  1. Hyvä kun laitat näitä syketasojasi ja treenejä tänne esille, ne auttavat muakin suunnittelussa.

    Mä ajattelin mennä Ukk-instituuttiin kuntotestiin niin saan sykerajani ja paljon muutakin tietooni. Yritän huomenna varata sinne ajan.

    VastaaPoista
  2. Hei Jaanaba, kiva kuulla. Mustakin on tosi kiva seurailla sun ja muiden ahkerien juoksubloggaajien treenejä. Niistä saa kivasti motivaatiota ja uskonvahvistusta :)

    Kuntotestistä on varmasti paljon hyötyä treeniohjelman suunnittelussa.

    VastaaPoista