maanantai 9. helmikuuta 2009

Uusin Juoksija-lehti

Juoksija kolahti taas tänään postiluukkuun. Siinä oli kahdeksan sivun juttu maratonharjoittelusta ja Enskan 4 tason maratonohjelmat. Mukana on jo meille tutut lihaskunto- ja juoksutekniikkaharjoitukset sekä mielenkiintoinen taulukko kuntojuoksijan maratonennusteesta tasotestin perusteella.

Kävimme kuntotestin jälkeen maratonkoulussa läpi samaista taulukkoa, ja sen mukaan hapenottokykyni (45 ml/kg/min) mahdollistaisi noin 4.40:n maratonvauhdin, puolikkaan pitäisi taittua ajassa 2.10. Niinpä olenkin asettanut HCR:n tavoiteajakseni tuon samaisen 2.10. Se juostaan muuten jo tasan kolmen kuukauden kuluttua!

4 kommenttia:

  1. Mä aion ostaa ton uuden Juoksija -lehden.
    Mua kiinnostaa noi maratonohjelmat, että jos sittenkin vaihtaisin toiseen ohjelmaan kun on aloittamisen aika maaliskuussa.

    VastaaPoista
  2. Siinä on hyvä juttu myös Outi Siimeksestä, joka jutun mukaan on "liian hidas maratonille". Heh.

    VastaaPoista
  3. Joo, sen Siimes-jutun ehdinkin jo lukea, niitä maratonohjelmia en. Täytyypi kattoa. Musta se on ollu ihan hintansa väärti ja kun osallistuu johonkin kesällä niin saa sen alen ja sit vielä inttersporteista -10% vai -15% normihinnoista. Jaahas, tätyykin muuten kattoa toi taulukko!

    VastaaPoista
  4. joo, se on tosi hyvä taulukko ja motivoi kyllä treenaamaan!

    VastaaPoista